Πώς γίνεται η ασύρματη φόρτιση των οχημάτων; Πόσοι φορτιστές θα υπάρχουν τους επόμενους μήνες στην Ελλάδα; Πώς μπορεί ένα πάρκινγκ να μετατραπεί σε χώρος ανεφοδιασμού οχημάτων; Και εν τέλει, ποια είναι τα οφέλη για τις επιχειρήσεις που θα στραφούν στην ηλεκτροκίνηση;
Τη νέα εποχή που διαμορφώνει η στροφή στα ηλεκτρικά οχήματα για τις μεταφορές και τις μετακινήσεις, σηματοδότησε το 2ο Electric Vehicle Conference, που διοργανώθηκε με ψηφιακή και φυσική παρουσία, στο Αμφιθέατρο της OTE Academy, την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου.
Θεσμικοί αξιωματούχοι από την Ελλάδα και την ΕΕ παρουσίασαν τους νέους στόχους για την επέκταση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας, οι οποίοι είναι πλέον πιο φιλόδοξοι από ποτέ, ενώ εκπρόσωποι κορυφαίων επιχειρήσεων παρέθεσαν τις λύσεις και τα οφέλη που μπορούν να καρπωθούν οι επιχειρήσεις από τη στροφή στα ηλεκτρικά οχήματα.
Ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος αποκάλυψε ότι η ελληνική κυβέρνηση θέτει τις βάσεις ώστε οι υποδομές στη χώρα μας να μπορούν να υποστηρίξουν ακόμα μεγαλύτερο αριθμό ηλεκτρικών οχημάτων από τα 80.000, τον αριθμό δηλαδή που έχει τεθεί ως στόχο για την αγορά νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, το 2030.
Τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα της ΕΕ για νέες εγκαταστάσεις υποστήριξης των ηλεκτρικών οχημάτων παρουσίασε από την πλευρά της η Αleksandra Klenke από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και την DG MOVE.
Για την επένδυση στην Ελλάδα που ετοιμάζει η γερμανική εταιρία ηλεκτρικών οχημάτων Next e.GO, μίλησε ο Μartin Somer, αντιπρόεδρος της εταιρίας, τονίζοντας ότι η χώρα μας έχει όλες τις προϋποθέσεις για να εξελιχθεί σε κυψέλη καινοτομίας για την ηλεκτροκίνηση.
Από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Ειδικός Σύμβουλος για την Ηλεκτροκίνηση, Θάνος Ζαρόγιαννης ανέφερε πως τους επόμενους μήνες, περισσότερες επιχειρήσεις θα αποκτήσουν πρόσβαση στα κίνητρα που έχουν θεσμοθετηθεί για την ηλεκτροκίνηση.
Εκπρόσωποι κορυφαίων οργανισμών, όπως η ΔΕΗ, ο ΔΕΔΔΗΕ, η Hellastron (Ένωση Αυτοκινητοδρόμων) και ο ΔΑΠΕΕΠ ανέλυσαν τα σχέδιά τους για την υποστήριξη των επιχειρήσεων που θα επιλέξουν να αποκτήσουν νέα ηλεκτρικά οχήματα.
Παράλληλα, στο συνέδριο συμμετείχαν κορυφαίοι παράγοντες του ευρωπαϊκού κλάδου των οχημάτων, όπως ο Thomas Neumann από την AVERE και ο Gent Grinvalds από την Copenhagen Electric, αλλά και καινοτόμοι ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα, όπως ο Αντώνης Κλαδάς από το ΕΜΠ, ο οποίος περιέγραψε πώς μπορεί ένα βενζινοκίνητο αυτοκίνητο να μετατραπεί σε ηλεκτρικό!
Το 2ο Electric Vehicle Conference διοργανώθηκε με τη συμβολή του Μεγάλου Χορηγού, της εταιρίας ΚΑΥΚΑΣ, τους Χορηγούς Intracom, ΔΕΗ Blue, Schneider Electric και με υποστηρικτή την ERGO.
Και την επόμενη χρονιά, το Electric Vehicle Conference θα είναι εδώ για να παρουσιάσει στο κοινό των ελληνικών επιχειρήσεων, όλες τις νέες τάσεις ενός κλάδου, ο οποίος θα αναπτύσσεται ραγδαία για τα επόμενα τουλάχιστον 10 χρόνια.